KINDERTHEATER ILA VAN DER POUW | DE KLOKKENLUIDER VAN NOTRE DAME (6-10 JAAR)

In de beroemde kathedraal van Parijs woont Quasimodo en luidt er de zware klokken op speciale dagen. Hij is sterk, maar gebocheld en lelijk. De kerk is zijn veilige haven en de waterspuwers zijn zijn vrienden. Als hij de mooie danseres Esmeralda ziet, raakt hij op slag verliefd op haar en wil hij haar koste wat kost helpen. Een magische en spannende combinatie van dans en poppenspel.

Locatie

Leopoldsburg 3970 Kastanjedreef CC Leopoldsburg

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Op speciale dagen hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is heel sterk maar zijn bochel en slepende loop maken hem niet direct moeders mooiste. In de kerk waar dagelijks het nonnenkoor repeteert en twee waterspuwers hem keer op keer aan het lachen maken, voelt hij zich veilig.

Dan slaat het Zottenfestival haar tenten op rond de kathedraal. En besluit Quasimodo een kijkje te nemen. Onopgemerkt tussen al die vreemd uitgedoste feestgangers en kermisklanten ziet hij ineens de mooie Esmeralda dansen. En Quasimodo is, zoals een waterspuwer later zal zeggen, op staande voet verliefd.

De danseres is op de vlucht en verschuilt zich in de Notre Dame. Quasimodo helpt haar, maar lelijk als hij is, durft hij niet te zeggen wat hij werkelijk voor haar voelt. Kan hij uiteindelijk zijn hart laten spreken?

Ila speelt Quasimodo en gaat in deze voorstelling de samenwerking aan met een danseres die de rol van Esmeralda zal spelen. Een magische en spannende combinatie van dans en poppenspel. Over uiterlijk, verlangen en schoonheid.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
8.00

Leden Gezinsbond krijgen 1 euro korting op de lidkaart aan de balie

Inschrijven

via CC Leopoldsburg

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Cultuurcentrum Leopoldsburg

Deelnemen

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten